sreda, 9. december 2020

PROSTITUTKA - PRIPROŠNJICA GREŠNIKOV

          Dostojevski, Zločin in kazen: Po krutem zločinu, ko je morilec Raskolnikov že začel okušati kazen, je po milosti Božji spoznal Sonjo. To krhko osemnajstletno dekle, ki jo je kruta družinska revščina potisnila v prostitucijo, je morilcu brala iz evangelija, brez obsojanja sprejela njegovo priznanje zločina in končno šla za njim v Sibirijo, kjer je po njeni ljubezni Raskolnikov prišel do skesanosti in novega življenja. V epilogu je pisatelj upodobil Sonjo s potezami z ikone Božje Matere, Priprošnjice grešnikov (na sliki). Takole pravi:
          "Še nekega vprašanja Raskolnikov ni mogel rešiti: zakaj so vsi tako vzljubili Sonjo? Prilizovala se jim ni; srečevali so jo poredko, samo včasih na delu, kadar je prišla za trenutek, da ga vidi. Vendar so jo že vsi poznali in tudi vedeli, da je prišla za njim; vedeli so, kako živi in kje. Denarja jim ni dajala, kakih posebnih uslug jim ni izkazovala. Samo enkrat, o božiču, je prinesla dar za vso kaznilnico: piroge in pogače. Toda polagoma so se vzpostavili med njimi in Sonjo nekateri tesnejši stiki: pisala jim je pisma za domače in jih oddajala na pošto. Njihovi sorodniki in sorodnice, ki so prihajali v mesto, so po njihovem naročilu izročali Sonji stvari in celo denar zanje. Njihove žene in ljubice so jo poznale in hodile k njej. In kadar je prišla k Raskolnikovu na delovišče in je srečala skupino kaznjencev, ki so šli na delo, so vsi snemali kape in jo pozdravljali: »Matuška Sofja Semjonovna, mati ti naša nežna, ljubeča!« so pravili ti grobi, žigosani katoržniki temu majcenemu in suhljatemu bitju. Sonja se je smehljala in ozdravljala in vsem je bilo všeč, kadar se jim je smehljala. Všeč jim je bila celo njena hoja, obračali so se za njo, da so videli, kako hodi, in jo hvalili; hvalili so jo celo zato, ker je bila tako majhna, in jo hvalili kar tako, ne da bi vedeli zakaj. K njej so se hodili celo zdravit."

 

7 komentarjev:

  1. Ako vam je potrebna profesionalna pomoć za oporavak ukradene kriptovalute ili ako je poslana na pogrešnu adresu novčanika, daljinski hakirajte telefon supružnika, za pomoć kontaktirajte easybinarysolutions@gmail.com.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ponudite posojila za resne ljudi

    Za lažje varno posojilo brez goljufij
    Ponujamo vam posojila od
    10.000 do 10.000.000 CZK z nizko obrestno mero 2% na leto
    ljudi, ki nam lahko povrnejo stroške v izbranem časovnem obdobju
    Prosimo, da nas kontaktirate na naslednji naslov:
    PO ELEKTRONSKI POŠTI:
    contact@fioinvestissement.com

    Naša spletna stran:
    www.fioinvestissement.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Amelia here and I want to utilize this platform to warn everyone about  Bitcoin scams. I was struggling financially a few months ago before a friend of mine gave me the name of a highly reputable company where I was assisted in recovering my stolen BTC. I accidentally transacted with a fake company, which led to my involvement in BTC investment fraud. I attempted to invest in Bitcoin, and I was conned out of $772,000. All thanks to Spyware Cyber, A BTC-focused private registered business, I recovered my money. It is advisable to invest in BTC because it will surely be the money of the near future. I was able to regain my lost funds with the aid of Spyware Cyber, and as a result, I now have a sound investment strategy in place. I particularly appreciate the concept of investing in the future. Contact them with the information below.

    Email: Contact@cybegal.com  
    Email: Spyware@cybergal.com
    WhatsApp: +19892640381

    OdgovoriIzbriši
  4. I'm recommending one of the best and most reliable cryptocurrency recovery services, Cyberwallfire Recovery Team ( Cyberwallfire@techie. com )
    I lost my hard-earned money on a fake website claiming high returns on my investment after I had invested through crypto within the space of a month. I couldn’t gain access to my capital and profits.
    After many days of searching and looking for a way to recover my money, a colleague at work told me about the Cyberwallfire recovery team, I was skeptical about it but I had to give it a try and to my surprise, all my money was recovered in 72 hours. I’m more than happy with the service of Cyberwallfire in helping me recover my money. Their contact information is ( cyberwallfire@techie. com )

    OdgovoriIzbriši
  5. I was introduced to crypto by one investor I met on Facebook. I liked the program and decided to join the investment platform. At the beginning, I reinvested and made profits which I continued doing until the website disappeared. I could not withdraw any funds before the incident happened but luckily a friend of mine introduced me to wizardjamesrecovery@usa.com. He came just in time and assisted me to recover all the money.
    He did a great job and he was very professional to work with. It's quite unbelievable but it happened. We got our money back through his assistance.
    Thank you Wizard James for a job well done.

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdravljeni, dame in gospodje, ali potrebujete finančno pomoč? Jaz sem Susan Benson. Sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Potrebujete poslovno posojilo, osebno posojilo, hipotekarno posojilo ali posojilo za dokončanje vašega projekta? Če je vaš odgovor pritrdilen, vam priporočam, da kontaktirate moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojilnih storitev, vključno z dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili, zavarovanimi in nezavarovanimi posojili in številnimi drugimi. Za več informacij nam pišite po e-pošti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ali mi pošljite neposredno sporočilo na WhatsApp prek: +447360502110 in v trenutku prejmite odgovor.

    Za dosego cilja potrebujete posojilo pri zanesljivem in kompetentnem podjetju. Smo podjetje za celovite finančne storitve in smo zavezani, da vam bomo pomagali izpolniti vse vaše želje. Specializirani smo za zagotavljanje strukturiranih finančnih rešitev posameznikom in podjetjem na najučinkovitejši in najhitrejši način.

    * Za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    * Prilagodljiv znesek - sami se odločite, koliko si želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - prejmite posojilo v 24 urah po odobritvi.
    * Prilagodljiva obrestna mera 3 %.
    * Visoke stopnje odobritve
    * Prilagodljivo odplačilo - Izbrati morate datum odplačila, bodisi tedensko, mesečno ali letno za obdobje od 1 do 30 let.
    * Enostavna spletna aplikacija.
    * Prilagojeno vodenje in strokovno znanje.
    * Brez skritih stroškov

    Ne zamudite priložnosti zaradi pomanjkanja financ. Obrnite se na moje podjetje zdaj, lahko vam pomagamo s posojilom, saj smo pomagali številnim posameznikom in organizacijam, ki so se soočali s finančnimi težavami po vsem svetu

    Za več informacij o naši ponudbi posojila nam pošljite zahtevo za posojilo prek
    E-pošta: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Posredniki/svetovalci/posredniki so dobrodošli, da pripeljejo svoje stranke in so 100 % zaščiteni. V popolnem zaupanju bomo sodelovali v korist vseh vpletenih strani.

    OdgovoriIzbriši
  7. “I invested with a Crypto broker without proper research to know what I was hoarding my hard-earned money into, only to find out it was a hoax and sham. I invested over $180,000 USD estimated to be 6.3 BTC. I was unable to make any withdrawals out of my initial deposits let alone the gains he claimed I have earned even after meeting the bogus fees and charges he is always requesting. Fortunately, I got to know about Century Hacker's Bitcoin recovery programmers through research and positive reviews on Google. After a couple of hours consulting with them, all my funds were recovered including my profits. I can’t thank these guys enough for making me not another prey to these scammers. Thank you Cyber Genie. Consult them via: century@cyberservices.com
    Contact them via century@cyberservices.com

    OdgovoriIzbriši